Tento chlebíček a aj rúčky na fotkách patria Denke, kolegyni. Šikovnica si chová svoj kvások.....s ktorým sa samozrejme podelila a aj u nás doma si chováme - kvások. Máme to miesto domáceho mazlíka a tento dokonca nie je náročný na chov, ani finančne, a dokonca, keď mu pár dní nedáme " jesť", nič sa nedeje. Teda fičíme doma na chlebe, ktorý dlho vydrží, raz dva sa pripraví a chutí fantasticky. Potrebujeme naň: 500 g ražnej múky, lyžičku soli, nejaké tie semiačka - sezamové, slnečnicové, tekvicové alebo ovsené vločky, raz som šupla aj nasekané vlašské orechy, domáci kvások - cca 2 dcl, cca 330 ml vlažnej vody. Všetko to pekne premiešame, aj 15 minút, kľudne aj s malou prestávkou na nachovanie kvásku aby nám dllllho vydržal. Cesto vložíme do vymastenej zapekacej misy, srnčieho chrbtu alebo čohokoľvek v čom sa nám bude pekne dať chlebík piecť....pečieme 25 - 30 min. zakryté a 15 minút necháme dopiecť na krááááásnu kôrku. Mňam....a tadáááá, je "hotof" - lahôdkový. Inak niekedy experimentujeme s múkou - či špaldovou alebo chlebovou jemnou.....záleží na každého chuti.
Pekný deň a slnko v duši.
Tes.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára